Op vraag van verschillende huisartsen stellen wij een overzicht hier ter beschikking, waarmee je op relatief snelle wijze een schatting kan maken van het kostenplaatje voor de patiënt. De nomenclatuur in de klinische biologie is uitgebreid en complex, maar we hebben een poging gedaan om dit op een eenvoudige wijze voor te stellen.

Verder kan u er op rekenen dat het Labo Somedi volledig RIZIV-geconventioneerd is en dus geen supplementen aanrekent die ten laste zouden vallen van de patiënt.

Tevens zijn alle klinisch biologen van het Labo Somedi geaccrediteerd en geconventioneerd.

De testen die u op de voor- en achterkant kan terugvinden, worden hier in detail besproken. 

In het blokje labostickers, komt u op een gegeven moment (3/4) een speciaal blaadje tegen, waarmee u een nieuwe blok gepersonliseerde labostickers kan bijbestellen. Wanneer u dit blaadje mee in het stalenzakje steekt, zal de ophaaldienst u de volgende dag(en) een nieuw boekje leveren.

Kort na de innesteling van het bevrucht ei in de baarmoederwand, begint de trofoblast HCG te produceren.  Tijdens een normale zwangerschap zal de HCG-waarde ongeveer 50 U/L zijn tijdens de eerste week na de bevruchting en zal verdubbelen elke 1.5 tot 3 dagen gedurende de eerste 6 weken van de zwangerschap.  De HCG-spiegels blijven stijgen gedurende het eerste trimester waarna ze terug dalen naar een lager level gedurende de rest van de zwangerschap.

In de bijsluiter van de firma worden naargelang de HCG-waarde volgende zwangerschapsduren opgegeven.

Er wordt wel gesproken van "Gestational Age", weken na conceptie, terwijl de zwangerschap meestal wordt uitgedrukt in weken na de laatste maandstonden (2 weken langer).

Lage HCG-waarde, op te volgen: 5 - 25 U/L
Positief, op te volgen: 25 - 100 U/L
ca. 4 weken zwangerschap of minder: 100 - 1000 U/L
ca. 5 weken zwangerschap: 1000 - 10000 U/L
ca. 6 weken zwangerschap: 10000 - 25000 U/L
ca. 7 weken zwangerschap: 25000 - 50000 U/L
ca. 8 weken zwangerschap of meer: 50000 – 150000 U/L